Data East tyyppivika?

This page in English

Data East:n valmistamissa flippereissä on tyyppivika ilmeisesti alimitoitetussa liittimessä virransyötöstä huolehtivalla piirilevyllä. Vika aiheuttaa pelin satunnaista boottailua etenkin tilanteissa, joissa hetkellinen virrankulutus on suuri. Esimerkiksi Checkpointissa tämä ilmeni usein varsinkin 3 pallon multiballin alkaessa, kun pallonampujan piti ampua kaksi muuta palloa peräjälkeen peliin ja saman tien pelikentän alta rampille ja samalla polttaa reilusti valoja. "Tyhjäkäynnilläkin" kyseinen liitin käy aika lämpimänä kahden (Checkpointissa) yläreunimmaisen pinninsä puolelta.

Jarkko Kuoppamäki on havainnut saman vian niin ikään Data Eastin valmistamassa Star Trek 25th Anniversaryssa. (Jarkon kirjoittama selostus viasta). Minun ei tarvinnut vaihtaa liitintä, koska se ei ollut niin mustunut kuin Jarkon ST25A:ssa, vaan putsaus riitti. Jos liitin sulaa jatkossa, korvaan liitännän noiden kahden sulavan pinnin osalta Anderson Powerpoleilla. Eivätpähän sula sen koommin.

Liitin on löydettävissä helposti ja ainakin Checkpointissa se on ainoa kyseisen mallinen liitin. Liitin on 12-pinninen (3x4) .093" ja Molexin valmistama. Pistokkeen kuori on ilmeisesti valmistajan tuotenumeroltaan 03-09-1126 ja piirilevyllä oleva liitinkotelo 03-09-1125. Lisäksi tarvitaan koteloon käyvät terminaalit, joita on olemassa kullattuja messinkisiä ja tinattuja kuparisia. Valitse mielesi ja "hifistelyintosi" mukaan. Speksiensä mukaan liittimen pitäisi kestää 9.5A per pinni ja liittimiä saa sampleina Molexilta, jos osaa säveltää.

Tässä liittimen paikallistamiskuvat Checkpointista. Ko. piirilevy lienee muissakin saman valmistajan peleissä jotakuinkin samannäköinen, mutta voi sijaita eri kohdassa koteloa.
liitinkuva 1 liitinkuva 2
liitinkuva 3 liitinkuva 4